- Pedicurebehandelingen

Pedicurebehandelingen

Uw voeten

Uw voeten verzetten veel werk en dragen u de hele dag. Of het nu gaat om nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, ingroei of kloven: het is zo fijn als u weer klachtvrij kunt lopen. Een pedicure is specialist in het verzorgen van voeten. Per persoon is het verschillend wat nodig is. Kom gerust langs voor een voetencheck. Schroom niet!!

Een pedicurebehandeling is voor iedereen geschikt en een absolute must voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, mensen met diabetes, reuma of dementie, maar ook voor sporters.

Een heerlijke voet/onderbeen massage doet u even ontsnappen aan de hectiek van alledag en laat u helemaal tot rust komen! Niets zo ontspannend als een voetmassage, goed voor de doorbloeding in het algemeen en uw voeten in het bijzonder.

Op deze pagina leest u eerst over wat er gebeurt tijdens een pedicurebehandeling en verder kunt u lezen over een mogelijke behandelingen aan uw voeten (kloven, likdoorns e.d.).

Pedicurebehandeling eerste keer

Komt u voor de eerste keer bij een pedicure?
Dan is het goed dit even te lezen:
U belt aan, loopt door naar binnen en vervolgens kunt u via de trap omhoog naar de praktijk op de 1e etage. Daar is een kapstok voor uw jas en indien van toepassing kunt u even wachten op de stoel in de overloop.
In de praktijk neemt u (met sokken aan) plaats in de behandelstoel. We gaan eerst rustig met elkaar kennis maken. We inventariseren uw klachten en/of wensen.
Daarna worden uw sokken uitgetrokken en gaan door met de anamnese.

Bij een pedicurebehandeling eerste keer wordt een uitvoerige anamnese afgenomen. Dit houdt in dat er vragen worden gesteld over uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Daarna wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen ingetekend in uw behandelkaart. We bespreken het behandelplan. 
De intake / anamnese met aansluitend de pedicurebehandeling duurt ongeveer 40-50 minuten,

Neemt u schone sokken mee die u na de behandeling kan aantrekken?

Vooral bij een Mycose behandeling is het van belang! En verder is het gewoon fijn om na een pedicurebehandeling schone sokken aan te trekken.

Pedicurebehandeling - basis

De basis pedicurebehandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Desinfecteren van de voeten,
 • Knippen van de nagels,
 • Verzorgen van de nagelomgeving en glad polijsten van het nageluiteinde,
 • Behandelen van een nagelprobleem, verwijderen van een eeltlocatie, een likdoorn of een kloof,
 • Eventueel drukvrij leggen van een nagel of plek waar likdoorn zat,
 • Incremen van de voeten.

Let op: Bij doorverwijzingen via de podotherapeut betaalt u een eigen bijdrage dat afhankelijk is van het behandelplan van de podotherapeut.

De behandeling duur ongeveer 40 minuten.

Bij meerdere te behandelen locaties is soms extra tijd nodig en soms is het nodig een extra afspraak te maken, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een nagelbeugel.

 

 

 

 

 

 

 

Pedicurebehandeling kinderen

Kinderen tm 14 jaar krijgen korting: voor een basis behandeling wordt het tarief in rekening gebracht dat geldt voor een deelbehandeling. Voor een 1e keer behandeling wordt het tarief van een pedicurebehandeling-basis in rekening gebracht.

Kinderen mogen tijdens de behandeling hun eigen muziek uitkiezen en krijgen na afloop een klein voetenpresentje.

Er is in de praktijkruimte plaats voor één ouder.

U kan elk moment online een afspraak maken

Klik hiervoor op de onderstaande link.
Zit er voor u niet het juiste moment tussen?
Bel of app dan naar 06 20 51 92 63  of stuur een mail voor extra mogelijkheden.

On-line een afspraak maken  

Spoed pedicurebehandeling

Bij pedicurepraktijk In 't Voetlicht is de mogelijkheid een afspraak te maken voor een (medische) spoed pedicurebehandeling. Bijvoorbeeld als u een pijnlijke ingroeiende nagel heeft, een zeer pijnlijke likdoorn of het verminderen van drukpijn met bebulp van vilttechniek of een orthese.

Het doel van deze spoed-pedicurebehandeling is het behandelen van de pijnplek. Er is tijdens deze behandeling geen tijd voor cosmetische pedicure handelingen.
Voor het maken van een spoedafspraak kunt u contact opnemen via het contactformulier, de mail, telefoon of via de app.: M. 06 - 20 51 92 63
Graag met vermelding van de te behandelen klacht.

Het tarief voor spoedzorg voeten is afhankelijk van de benodigde tijd en of u bent ingeschreven bij de praktijk. Wanneer u nog niet bekend bent bij de praktijk zal voorafgaand de behandeling een intake en uitgebreide anamese plaatsvinden. Voor tarieven zie de pagina met de prijslijst. 


Pedicure behandeling compleet

U kunt bij pedicurepraktijk In 't Voetlicht ook een afspraak maken voor een pedicure behandeling compleet.

Nog niet bekend bij pedicurepraktijk in 't Voetlicht?  Dan beginnen we met een intake en anamnese. Op basis van de anamnese wordt bezien welke behandeling(en) nodig zijn en welke behandeling(en) u wenst:

Een pedicurebehandeling compleet bestaat uit:

 • Intake / anamnese (indien van toepassing)
 • Pedicurebehandeling basis (zie beschrijving hierboven)
 • Plus één van de onderstaande (medische) handelingen: 
  • Plaatsen nagelbeugel en behandeling van een ingroeiende nagel inclusief copuline en/of nagelcorrectie mbv een nagelbeugel.
  • Nagelreparatie.
  • Schimmeldiagnostiek inclusief het behandelen van de nagels.
  • Behandeling van een pijnlijke drukplek, eventueel verwijderen oorzaak (zoals een likdoorn). Inclusief anti-druk vilt of een orthese.
  • Behandeling van een pijnlijke / open kloof inclusief plaatsen van anti-druk (vilt of ander materiaal).
  • Aanbrengen 1 laag nagellak 
  • Voetenscrub met voetenmasker 
 • Korte voetmassage.

Bij medische behandelingen is het soms nodig één of meerdere vervolg en/of vervolg afspraken te maken.

De pedicurebehandeling compleet duurt ongeveer 60 minuten. 

Het tarief is exclusief eventuele intake/anamnese en exclusief eventuele materiaal kosten voor bijvoorbeeld een nagelbeugel, antidruk vilt, nagellak.

Schimmeldiagnostiek

Voor meer informatie over nagelschimmels, kalknagels of nagelschimmeldiagnostiek zie de pagina

Nagelschimmel enzo  

Behandeltijden en tarieven

Soms blijkt tijdens de anamnese van een eerste behandeling dat meer behandeltijd aan de voeten nodig is dan de gereserveerde behandeltijd. Dat is helemaal niet erg.

 • Als er ruimte is in de agenda kan dit meteen worden gedaan. Deze extra behandeltijd (per 15 minuten) wordt wel in rekening gebracht.
 • Wanneer hiervoor geen ruimte in de agenda is zal een vervolg afspraak worden gemaakt.
 • U kunt ook vooraf deze tijd reserveren door afspraak 1e keer met extra behandeltijd te boeken. U bent er dan zeker van dat u weer met geheel verzorgde voeten naar huis gaat. Wanneer die tijd onverhoopt toch niet nodig is, kunt u desgewenst genieten van een heerlijke voetenmassage. 
 • De genoemde tijden zijn behandeltijden. U kan soms door omstandigheden wat langer in de stoel zitten, dat wordt uiteraard niet in rekening gebracht. 

Prijslijst  

Deelbehandelingen.

Afspraken voor deelbehandelingen kunnen alleen worden gemaakt op basis van een anamese die in een eerste afspraak wordt opgesteld. Hetzelfde geldt voor deelbehandelingen verzekerde zorg (via podotherapeuten).

Kloven behandeling

Bij overmatig eelt aan uw hakken en een droge huid kunnen uw hakken barsten vertonen. Er ontstaan hielkloven die zelfs kunnen gaan bloedden, dit is erg pijnlijk en alleen een goede verzorging en een behandeling van uw hakken kunnen dit voorkomen.

Behandeling
De pedicure snijdt eerst met een scherp mesje al het overtollig eelt weg, daarna word de hak met een frees geslepen. Het is heel belangrijk de huid goed in te smeren met een vochtinbrengende crème. Dit moet thuis dagelijks gebeuren om opnieuw kloven te voorkomen. Ook veroorzaken sommige slippers/sandalen dit probleem, er zit dan achter bij de hak een opstaande harde rand, waardoor er wrijving ontstaat!

kloven:

 

 

 

 

 

 

Nagelbeugel plaatsen

Nagelbeugels worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien.Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels.De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei. Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een draadje van chirurgisch staal wordt op uw nagel geplaatst en op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de pijn verminderen.

De nagelbeugel trekt zo als het ware de nagel uit de nagelwal, waardoor de klachten vrijwel direct verminderen. De nagelbeugel wordt langs de nagel gevormd en met een kunstmatige hars vastgelijmd aan de nagel, zodat deze blijft zitten en met de nagel mee uitgroeit. De behandelperiode is afhankelijk van de nagelgroei en de afwijking van de nagel, maar bedraagt gemiddeld 6 maanden.

 

 

 

 

Het resultaat bij toepassing nagelbeugel.

Likdoorns

Likdoorns ontstaan op plekken waar te veel druk aanwezig is, zoals de zijkant van de kleine teen. Meestal door het gebruik van te krappe schoenen of door een verkeerde stand van de tenen (hamertenen). Het is een overmatige eeltvorming op een relatief klein oppervlak. Door de continue druk groeit de likdoorn naar binnen. Het gevormde eelt wordt door de druk van de schoen als het ware als een kegel naar binnen gedrukt. Door die vorm is de likdoorn pijnlijk als er druk op wordt uitgeoefend.

Behandeling:

Als u er niets aan doet groeien ze dieper in uw huid. Likdoornpleister raad ik af, ze bezitten een chemisch middel dat de huid om de likdoorn ook aantast. Bij een pedicure word met een mesje en frees de likdoorn weggehaald, maar er moet ook wat aan de oorzaak gedaan worden anders komt hij altijd terug!

Likdoorn:

Siliconenortheses

Siliconenortheses zijn hulpmiddelen ter behandeling en/of correctie van complicatiegevende teenafwijkingen.

De siliconenortheses worden vervaardigd van een tweecomponentenpasta die tussen de tenen wordt aangebracht en wordt gevormd. Hierdoor vindt er een correctie van de stand van de tenen plaats. Na uitharding van het siliconenmateriaal is deze nog wel flexibel, maar niet meer te vervormen. Over het algemeen wordt door de flexibiliteit van de orthese het dragen niet als hinderlijk ervaren. De orthese is door uzelf gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden.

Toepassing

Door een op maat gemaakte orhese kan men een steeds terugkerende likdoorn tussen de tenen blijvend verhelpen. Ook bij likdoorns op hamertenen biedt een orthese uitkomst. Orthesemateriaal wordt ook gebruikt om protheses te vervaardigen en daarmee het gemis van 1 of meerdere tenen op te vangen. U ziet dat er vele mogelijkheden zijn om het comfort van het lopen te verbeteren.

Voetmassage

 

 

 

 

 

 

Een voetmassage is bedoeld als ontspanning. Door het masseren van de voeten werkt die ontspanning door tot in het hele lichaam. Ook zorgt een voetmassage voor een goede doorbloeding van de voeten en stimuleert het de energiestroom in het lichaam.

Voetmassage is geen therapie of geneeswijze. Maar het masseren van de voeten kan door ontspanning en het opwarmen van de voeten wel positieve effecten hebben. Zoals het afnemen van verkrampte spieren en vochtophoping rond de enkels, het verminderen van stijve gewrichten en het verbeteren van de bloedcirculatie.Na een voetmassage voelen uw voeten weer heerlijk warm en ontspannen aan. Ook zal u zich vitaler voelen.

Voetmassage, omdat het...

 • Rustgevend, ontspannend en helend is
 • Vitaliserend op lichaam & geest werkt
 • De gewrichten in de voeten soepel en beweeglijk houdt
 • Voor een betere doorbloeding zorgt
 • Koude voeten voorkomt
 • De lymfecirculatie verbetert
 • Meer energie geeft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een voetenmassage na de pedicurebehandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Een voet- en onderbeenmassage zonder pedicurebehandeling met een kopje thee na afloop duurt 40 minuten.

Wilt u bij het reserveren svp vermelden dat u een hotstonemassage wilt? Dit ivm opwarmen van de stenen.

Collage

Corona - COVID 19

Wanneer u op de onderstaande link klikt kunt u lezen wat dit voor u en voor de praktijk betekent.

COVID-19 in de praktijk  


Logo

Spetteren met de voetjes


Pedicurepraktijk In 't Voetlicht
Breeland 145
3828 VJ HOOGLAND

T.  06-20519263
E.  info@intvoetlicht.nl
KvK nr.  32105667

Wij zijn vandaag gesloten


maandag 15:00 - 18:00    
dinsdag 09:00 - 18:00    
woensdag 14:00 - 21:00    
donderdag 09:00 - 18:00    
vrijdag 09:00 - 12:30    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Inschrijvingen

Lid ProVoet: 318439 * Lid ProCert: 17060 * AGBcode: 9600405.
Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website