- Pedicurebehandelingen

Pedicurebehandelingen

Uw voeten

Uw voeten verzetten veel werk en dragen u de hele dag. Of het nu gaat om nagels knippen, eelt verwijderen, likdoorns, ingroei of kloven: het is zo fijn als u weer klachtvrij kunt lopen. Een pedicure is specialist in het verzorgen van voeten. Per persoon is het verschillend wat nodig is. Kom gerust langs voor een voetencheck. Schroom niet!!

Een pedicurebehandeling is voor iedereen geschikt en een absolute must voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, mensen met diabetes, reuma of dementie, maar ook voor sporters.

Een heerlijke voet/onderbeen massage doet u even ontsnappen aan de hectiek van alledag en laat u helemaal tot rust komen! Niets zo ontspannend als een voetmassage, goed voor de doorbloeding in het algemeen en uw voeten in het bijzonder.

Op deze pagina leest u eerst over wat er gebeurt tijdens een pedicurebehandeling en verder kunt u lezen over een mogelijke behandelingen aan uw voeten (kloven, likdoorns e.d.).

Pedicurebehandeling eerste keer

Komt u voor de eerste keer bij een pedicure?
Dan is het goed dit even te lezen:
U belt aan komt binnen. In de gang staat een tafeltje met (Covid19) informatie over de praktijk, gel en mondkapjes (indien Covid19 maatregelen gelden).
U loopt door naar de praktijk op de 1e etage. U trekt uw schoenen uit en neemt (met sokken aan) plaats in de behandelstoel. We gaan eerst rustig met elkaar kennis maken. U krijgt een kopje thee of koffie en we inventariseren uw klachten en/of wensen.
Daarna worden uw sokken uitgetrokken en gaan door met de annamese:

Bij een pedicurebehandeling eerste keer wordt een uitvoerige anamnese afgenomen. Dit houdt in dat er vragen worden gesteld over uw persoonlijke gegevens, de problemen aan uw voeten en eventueel ziektes die van belang zijn bij de behandeling. Daarna wordt er goed gekeken naar uw voeten en worden alle aandoeningen ingetekend in uw behandelkaart. We bespreken het behandelplan. Bij de 1e keer bespreken we ook of alle punten in één behandeling kunnen worden gedaan of dat er voor de behandeling een tweede afspraak nodig is..

Daarna volgt de standaardpedicurebehandeling (zie verder beschrijving bij basis pedicurebehandeling).

Neemt u schone sokken mee die u na de behandeling kan aantrekken?
Vooral bij een Mycose behandeling is het van belang! En verder is het gewoon fijn om na een pedicurebehandeling schone sokken aan te trekken.

Pedicurebehandeling eerste keer duurt ongeveer  45 minuten.

Pedicurebehandeling

Een basis pedicurebehandeling bestaat uit:

 • Het desinfecteren van de voeten
 • Het knippen van de nagels
 • Eventueel verdikte nagels dun maken
 • Het schoonmaken van de nagelomgeving
 • Eventueel ingroeiende nagels behandelen
 • Het polijsten van de nagels
 • Het verwijderen van eelt
 • Eventueel verwijderen van likdoorns/behandelen van kloven
 • Het afwerken van de voeten door middel van frezen.
 • Het desinfecteren van de voet
 • Eventueel drukvrij leggen van een nagel of plek waar likdoorn zat
 • Het incremen van de voet.

Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

 

 

 

 

 

 

U kan elk moment online een afspraak maken

Klik hiervoor op de onderstaande link.
Zit er voor u niet het juiste moment tussen?
Bel of app dan naar 06 20 51 92 63  of stuur een mail voor extra mogelijkheden.

On-line een afspraak maken  

Behandeltijden en tarieven

Soms blijkt tijdens de anamnese van een eerste behandeling dat meer behandeltijd aan de voeten nodig is dan de gereserveerde behandeltijd. Dat is helemaal niet erg.

 • Als er ruimte is in de agenda kan dit meteen worden gedaan. Deze extra behandeltijd (per 15 minuten) wordt wel in rekening gebracht.
 • Wanneer hiervoor geen ruimte in de agenda is zal een vervolg afspraak worden gemaakt.
 • U kunt ook vooraf deze tijd reserveren door afspraak 1e keer met extra (15 minuten) behandeltijd te boeken. U bent er dan zeker van dat u weer met geheel verzorgde voeten naar huis gaat. Wanneer die tijd onverhoopt toch niet nodig is, kunt u desgewenst genieten van een heerlijke voetenmassage. Deze behandeling duurt totaal ongeveer 60 minuten.
 • De genoemde tijden zijn behandeltijden. U kan soms door omstandigheden wat langer in de stoel zitten, dat wordt uiteraard niet in rekening gebracht. 

Prijslijst 2021  

Losse (medische) behandelingen.

Wanneer uw geen volledige pedicurebehandeling wilt en bijvoorbeeld toch die vervelende likdoorn wilt laten weghalen dan kunt u een losse (medische) behandeling reserveren.

Dat kan alleen voor mensen waarvoor al een behandelplan is gemaakt (tijdens de pedicurebehandeling 1e keer).  

Andere voorbeelden van losse (medische) behandelingen zijn:

 • behandelen van ingroeiende nagel
 • behandelen schimmelnagel
 • plaatsen nagelbeugel
 • Behandelen kloven
 • Nagels knippen

Deze behandeling duurt ongeveer 20 minuten. 

Let op: Bij doorverwijzingen via de podotherapeut betaalt u een eigen bijdrage dat afhankelijk is van het behandelplan van de podotherapeut.

 

Kloven behandeling

Bij overmatig eelt aan uw hakken en een droge huid kunnen uw hakken barsten vertonen. Er ontstaan hielkloven die zelfs kunnen gaan bloedden, dit is erg pijnlijk en alleen een goede verzorging en een behandeling van uw hakken kunnen dit voorkomen.

Behandeling
De pedicure snijdt eerst met een scherp mesje al het overtollig eelt weg, daarna word de hak met een frees geslepen. Het is heel belangrijk de huid goed in te smeren met een vochtinbrengende crème. Dit moet thuis dagelijks gebeuren om opnieuw kloven te voorkomen. Ook veroorzaken sommige slippers/sandalen dit probleem, er zit dan achter bij de hak een opstaande harde rand, waardoor er wrijving ontstaat!

kloven:

 

 

 

 

 

 

Likdoorns

Likdoorns ontstaan op plekken waar te veel druk aanwezig is, zoals de zijkant van de kleine teen. Meestal door het gebruik van te krappe schoenen of door een verkeerde stand van de tenen (hamertenen). Het is een overmatige eeltvorming op een relatief klein oppervlak. Door de continue druk groeit de likdoorn naar binnen. Het gevormde eelt wordt door de druk van de schoen als het ware als een kegel naar binnen gedrukt. Door die vorm is de likdoorn pijnlijk als er druk op wordt uitgeoefend.

Behandeling:

Als u er niets aan doet groeien ze dieper in uw huid. Likdoornpleister raad ik af, ze bezitten een chemisch middel dat de huid om de likdoorn ook aantast. Bij een pedicure word met een mesje en frees de likdoorn weggehaald, maar er moet ook wat aan de oorzaak gedaan worden anders komt hij altijd terug!

Likdoorn:

Siliconenortheses

Siliconenortheses zijn hulpmiddelen ter behandeling en/of correctie van complicatiegevende teenafwijkingen.

De siliconenortheses worden vervaardigd van een tweecomponentenpasta die tussen de tenen wordt aangebracht en wordt gevormd. Hierdoor vindt er een correctie van de stand van de tenen plaats. Na uitharding van het siliconenmateriaal is deze nog wel flexibel, maar niet meer te vervormen. Over het algemeen wordt door de flexibiliteit van de orthese het dragen niet als hinderlijk ervaren. De orthese is door uzelf gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden

Toepassing:

Door een op maat gemaakte orhese kan men een steeds terugkerende likdoorn tussen de tenen blijvend verhelpen. Ook bij likdoorns op hamertenen biedt een orthese uitkomst. Orthesemateriaal wordt ook gebruikt om protheses te vervaardigen en daarmee het gemis van 1 of meerdere tenen op te vangen. U ziet dat er vele mogelijkheden zijn om het comfort van het lopen te verbeteren.

Nagelbeugel plaatsen

Nagelbeugels worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer nagels dreigen in te groeien.Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, de zogenaamde hyperconvexe nagels.De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei. Het principe van de nagelbeugel is hetzelfde als een beugel voor de tanden. Een draadje van chirurgisch staal wordt op uw nagel geplaatst en op spanning gezet. Door deze spanning zal de nagel weer de juiste vorm aannemen en de pijn verminderen.

De nagelbeugel trekt zo als het ware de nagel uit de nagelwal, waardoor de klachten vrijwel direct verminderen. De nagelbeugel wordt langs de nagel gevormd en met een kunstmatige hars vastgelijmd aan de nagel, zodat deze blijft zitten en met de nagel mee uitgroeit. De behandelperiode is afhankelijk van de nagelgroei en de afwijking van de nagel, maar bedraagt gemiddeld 6 maanden.

 

 

 

 

Het resultaat bij toepassing nagelbeugel.

Voetmassage

 

 

 

 

 

 

Een voetmassage is bedoeld als ontspanning. Door het masseren van de voeten werkt die ontspanning door tot in het hele lichaam. Ook zorgt een voetmassage voor een goede doorbloeding van de voeten en stimuleert het de energiestroom in het lichaam.

Voetmassage is geen therapie of geneeswijze. Maar het masseren van de voeten kan door ontspanning en het opwarmen van de voeten wel positieve effecten hebben. Zoals het afnemen van verkrampte spieren en vochtophoping rond de enkels, het verminderen van stijve gewrichten en het verbeteren van de bloedcirculatie.Na een voetmassage voelen uw voeten weer heerlijk warm en ontspannen aan. Ook zal u zich vitaler voelen.

Voetmassage, omdat het...

 • Rustgevend, ontspannend en helend is
 • Vitaliserend op lichaam & geest werkt
 • De gewrichten in de voeten soepel en beweeglijk houdt
 • Voor een betere doorbloeding zorgt
 • Koude voeten voorkomt
 • De lymfecirculatie verbetert
 • Meer energie geeft

De voetmassage duurt inclusief ontspanningsmomentje 45 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u bij het reserveren svp vermelden dat u een hotstonemassage wilt? Dit ivm opwarmen van de stenen.

Collage

Corona - COVID 19

Wanneer u op de onderstaande link klikt kunt u lezen wat dit voor u en voor de praktijk betekent.

COVID-19 in de praktijk  


Logo

Spetteren met de voetjes


Pedicurepraktijk In 't Voetlicht
Breeland 145
3828 VJ HOOGLAND

T.  06-20519263
E.  info@intvoetlicht.nl
KvK nr.  32105667

Wij zijn vandaag gesloten


maandag gesloten    
dinsdag 08:30 - 21:00    
woensdag 08:30 - 21:00    
donderdag 08:30 - 21:00    
vrijdag gesloten    
zaterdag gesloten    
zondag gesloten    

Inschrijvingen

ProVoet: 318439 * ProCert: 17060 * AGBcode: 9600405.
Deze site is mogelijk gemaakt door
Pedicure Website